Tojás (ViMiZo oldala » RECEPTEK)


Tojás (ViMiZo oldala » RECEPTEK) Ezt a tojást sűrűn esszük,  nem tart sokkal tovább elkészíteni mint a sima keménytojást. Tojást keményre főzöm, kettévágom, sárgáját kiszedem, tálba teszem.

Folytatás az eredeti oldalon

1 hozzászólásTojás (ViMiZo oldala » RECEPTEK)

  • Töltött tojás készítése

    * A töltött tojás alapvető hozzávalója a főtt tojás. Töltött tojás esetében különösen fontos, hogy keményre főzzük a tojás, és úgy pucoljuk meg, hogy a fehérje ép maradjon. Ennek érdekében a megfőtt tojásokat azonnal hűtsük le hideg vízben.
    * A töltéshez és a töltelék elkészítéséhez a tojást alapesetben hosszában kettévágjuk, bár akár levághatjuk a felső részét is, vagy egy negyedet is kivághatunk belőle.
    * A sárgákat kivesszük, ezt legtöbbször felhasználjuk a töltelék elkészítéséhez esetleg reszelt, szitán áttört formában vagy villával széttördelve. Az ízlés szerint fűszerezett tölteléket nyomózsákkal a tojásfehérjék mélyedéseibe, abból kiemelkedve töltjük (kiskanállal is elvégezhető, de nem olyan látványos).
    * Tetejüket megszórhatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel, őrölt borssal, pirospaprikával

ITT és MOST! LEHET HOZZÁSZÓLNI!

 

 

 

engedélyezett tag-ek

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>