Laci bácsi elindította a receptem.com gasztronómia mellékletét. Ezt a mellékletet egy a jövőből érkező robotszakács szerkeszti. Ez a robotszakács utasítást kapott, hogy minden olyan blogot figyeljen, amit Laci bácsi szabadidejében szívesen olvas (főzés, sütés, étel, ital témában). Amennyiben szeretnéd, hogy a te oldalad is felkerüljön a figyeltek listájára, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot.

Mézeskalács 2 – Jancsi és Juliska meg a mézeskalácsház

Mézeskalács 2 – Jancsi és Juliska meg a mézeskalácsház Jancsi és Juliska meséjét mindenki ismeri, de azt talán kevesebben, hogy van némi valóságalapja a történetnek, amiből a Grimm testvérek merítettek. Na de hagyjuk a horrort, süssünk inkább mézeskalácsházat! Az alábbi recept Fábián Évától, a Kalamajka együttes énekesétől szátmazik és a Magyar Konyhában jelent meg 1997-ben. Hozzávaló 1 kg finomliszt 33 dkg porcukor 1 kiskanál szódabikarbóna 5 dkg margarin 1-1 kiskanál szegfűszeg, szegfűbors, fahéj, gyömbér, ánizs, narancs- és citromhéj ...

Mézeskalács 1.- avagy a rögtön puha karácsonyi mézes

Mézeskalács 1.- avagy a rögtön puha karácsonyi mézes Decemberben Európa szerte sok családnál sül a mézeskalács, illatával igazi karácsonyi hangulatot árasztva. Nem mindig kötődött a karácsonyi ünnepkörhöz ez a sütemény. A XII.