Laci bácsi elindította a receptem.com gasztronómia mellékletét. Ezt a mellékletet egy a jövőből érkező robotszakács szerkeszti. Ez a robotszakács utasítást kapott, hogy minden olyan blogot figyeljen, amit Laci bácsi szabadidejében szívesen olvas (főzés, sütés, étel, ital témában). Amennyiben szeretnéd, hogy a te oldalad is felkerüljön a figyeltek listájára, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot.

Boldog karácsonyt!

Boldog karácsonyt! Leszállt egy angyalka és azt súgta nékem, gondolj ma azokra, kik szívedbe férnek! Eszembe jutottál, Te és családod, ezúton kívánok boldog karácsonyt! (ismeretlen)

Karácsony vigiliája a palócoknál

Karácsony vigiliája a palócoknál A karácsonyi étkezés hagyományőrző jellegét az egyházi előírások hosszú időn át konzerválták.

Karácsonyi menü 1. – Fácánleves

Karácsonyi menü 1. – Fácánleves Jó esetben ilyentájt - a fácánvadászatok idejében - a rokonságban vagy az ismerősök közül gondol ránk valaki és nem csak gondol, de meg is ajándékoz minket néhány madárkával. Rosszabb esetben az üzletek fagyasztópultjában kutakodhatunk egy öregecske fácán után, mert abból lesz igazán jó ízű ez a leves. Ez utóbbi módszer nagy előnye, hogy elmarad a pucolás a mindent beborító tolláradatával együtt

Mézeskalács 2 – Jancsi és Juliska meg a mézeskalácsház

Mézeskalács 2 – Jancsi és Juliska meg a mézeskalácsház Jancsi és Juliska meséjét mindenki ismeri, de azt talán kevesebben, hogy van némi valóságalapja a történetnek, amiből a Grimm testvérek merítettek. Na de hagyjuk a horrort, süssünk inkább mézeskalácsházat! Az alábbi recept Fábián Évától, a Kalamajka együttes énekesétől szátmazik és a Magyar Konyhában jelent meg 1997-ben. Hozzávaló 1 kg finomliszt 33 dkg porcukor 1 kiskanál szódabikarbóna 5 dkg margarin 1-1 kiskanál szegfűszeg, szegfűbors, fahéj, gyömbér, ánizs, narancs- és citromhéj ...

Mézeskalács 1.- avagy a rögtön puha karácsonyi mézes

Mézeskalács 1.- avagy a rögtön puha karácsonyi mézes Decemberben Európa szerte sok családnál sül a mézeskalács, illatával igazi karácsonyi hangulatot árasztva. Nem mindig kötődött a karácsonyi ünnepkörhöz ez a sütemény. A XII.